Bu sabah uyanıp e-postalarımı kontrol ettiğimde, Nokia'dan "Telefonunuzun yeni bir versiyonu çıktı, lütfen güncelleştirmesini yapınız" tarzında bir mail aldım. Güzel bir olay... Herneyse, telefonumu güncellemek için Nokia Software Updater programını çalıştırdım ve onun da yeni bir versiyonu olduğunu öğrenip, onu da güncellemeye karar verdim. 23.7 mb'lık yeni versiyonu indirip kurdum. Yok ben indirmem benim versiyon iyi derseniz; üzgünüm, son versiyon kurmazsanız programı açamıyorsunuz bile.
Son versiyonu da kurduktan sonra bilgisayarı yeniden başlatıp koyuldum beklemeye. Bilgisayar açılır açılmaz Nokia Software Updater çalıştı ve beni yönlendirmeye başladı. (Nokia Software Updater'da Türkçe dili mevcut değil ne yazık ki)
Adım adım anlatıyorum:
Telefonun yedeğini almam gerekiyormuş; aldım. Telefondaki bilgilerinize göre yedekleme süresi değişecektir.
telefonun bataryasının tam dolu olması gerekiyormuş; ona da peki, doldurduk.
telefonun şuanki versiyonu olan 100.34.20'den 200.34.36'ya yükseltmek için gerekli olan 71,5 mb'lık dosyayı internetten indirmeye başladı.
Güncellemenin internetten indirilmesi bitti ve şuan telefona kuruluyor. Bekleme süresi 15 dakika olarak gözüküyor ama değişebilir. Çünkü birkaç dakikadır 15 dakika yazıyor.
Telefon bir süre kapalı kaldıktan sonra yeniden açıldı, korkmayın. Şahsen ben korkmuyorum, sadece ürperiyorum biraz. Evet, korkabilirim çünkü açılmadı ve beyaz ekranda bekliyor. Bu arada bekleme süresi 12 dakikaya indi lakin ben en az 5 dakikanın geçtiğini söyleyebilirim.
Geriye kalan son 12 dakika, birkaç dakika içinde bitti (!) ve artık telefonumda 200.34.36 versiyonu çalışıyor.
Telefon resetlenmiş ve onca ayarı yeniden yapmam gerekiyor. Ayrıca henüz ne gibi bir güncelleme yapılmış olduğunun farkında değilim. Dolandım ve bana herşey aynı geldi. İnce ayar yapmışler demek ki... Ayrıca bugün güncellediğim versiyonun tarihi, 24-04-2008'miş. (*#0000# ile bakabilirsiniz)

Alıntı Yaparak Cevapla
.