Sony RDR-HX720 aldım, sitesinde yeralmasada cihazın üstündeki etikette divx gösterdiği belirtilmişti. Cihazı bağladım hakikaten Divx/Xvid gösterdiğini gördüm fakat sorun altyazılardaydı, Türkiye'de ki bu tip cihazlarda genellikle altyazı sorunları Türkçe karakterlerin gösterilememesi yönünde olmuştur ama bu cihazda sorun altyazıların (.srt, .sub) gösterilmemesiydi.
Sony sitesinde araya taraya "çalışan" bir mail adresi buldum ve mail gönderdim gelen cevapta kısaca, "Divx konusunda yardımcı olamıyorum, cihaz sadece orijinal divx alt yazılarını destekler" denmekte. Ulen orijinal divx altyazısı ne demek bilgi verse, ama ne gezer....!!! Sony'nin firmware sayfası, ilerde güncellemesi felam çıkarsa işte....
Neyse uzun incelemelerden sonra orijinal altyazı denen şeyin ".idx .sub" olduğu keşfettim ve cihazı çöpe atmadan bi arkadaş el koydu.
Sony'nin "kalitesi" Vestel DVD-R 600 (sitede 688ytl demekte, Vestel bayilerinde 520ytl'ye kdv dahil "peşin") aldığımda gerçekten kendini hissettirdi.
Vestel hernekadar alt yazıları sorunsuz göstersede ön paneldeki "power" ışığı o kadar güçlüki gece odanızı rahatlıkla aydınlatmakta. Sony'de böyle bir dert yok, kalite.
Vestel kapalıyken (stand-by) fanı, ortalama 30-40 dakikada bir devreye girip 5 dakika kadar çalışıyor ve odayı gürültüye boğmakta. Sony'de ise fan hiç çalışmamakta, kalite.
Vestel kayıt esnasında fanı çalışmakta, kayıt süresince fanın çalışması devam etmekte ve kayıt bittikten 2-3 dakika sonra durmakta, tabi 30-40 dakikalık fan çalışma periyodları devam etmekte. Sony kayıt esnasında arada bir çalışmakta ve fanın kaliteli olmasından dolayı ses Vestel'e göre çok az.
Vestel dizayn olarak Sony'nin baya gerisinde.
Vestel'in menüleri, Sony'e göre baya hızlı ve Sony'nin "cd/dvd'deki dosyaların listesini" "gösterememeside" büyük kalitesizlik.

Alıntı Yaparak Cevapla