Bu klavye de, Razer tarafından Microsoft için üretilmiştir.
Klavyenin sol ve sağında 5'er adet olmak üzere toplam 10 kısayol tuşu bulunuyor. Ayrıca yine sol ve sağda 1'er adet olmak üzere potlar bulunuyor. Bu potlardan sağdakiyle sesi yükseltip alçaltabiliyorsunuz. Kısayolları klavyeyle birlikte gelen CD'den çıkan programla değiştirmek isterseniz (CD'deki sürücüyü mutlaka yüklemelisiniz yoksa klavyeyi kullanamazsınız) biraz uğraşmanız gerekecek. Keza ben sadece 3 tanesini değiştirebildim. Diğerlerini ne yaptıysam değiştiremedim. Standart kısayollar olarak kalıyor diğerleri. Programdan değiştirseniz dahi, fabrika ayarlarını kullanmak zorundasınız. Bu benim için çok önemli değil. Ben Winamp, Outlook ve Firefox için kısayolları ayarladım ve diğerlerini kullanmıyorum. Fabrika ayarlarında soldaki kısayolların küçük olanları kopyala-yapıştır için hazırlanmış. Sağdakileri anlayamadım... Bu arada sol üst köşedeki potun da ne işe yaradığını çözemedim. Programdan da değiştiremdim... Yardım edecek olan varsa beri gelsin.
Klavyeyle birlikte yumuşak bir de bileklik geliyor ve bu da klavyenin altına kolaylıkla monte edilebiliyor. Biraz terletmesinin dışında çok konforlu.
Klavyenin mavi ışığı oldukça başarılı. Geceleri çok rahat okunuyor.
Klavyenin en sevdiğim özelliği ise, tuşlarına basmak çok kolay, yormuyor. Tuşların altlarındaki plastik parçalar çok yumuşak hazırlanmış. Bence bu önemli bir husus. Fazla yazı yazanların şikayet ettiği bir durum. Microsoft Reclusa ile, bu sorununuza çözüm bulmuş. Ancak şu an için klavyede Türkçe harfler mevcut değil...
Microsoft Reclusa, Microsoft Habu ve Tracer Mouse Pad ile güzel bir uyum oluşturdum.![]()
![]()
Fiziksel Özellikleri:
Uzunluk: 536mm
Genişlik: 266mm
Yükseklik:48.2mm (ayakları hariç)
Ağırlık:1.627Kg.
Kablo Uzunluğu: 2.235m

Alıntı Yaparak Cevapla