Yazının orijinal tarihi: 2007-09-03
LTO 4'ler 2007 ocak ayında standardlaştı ve Nisan ayında Ibm ve Hp'nin ürünleri hazır hale geldi ve satılmaya başlandı resimdeki cihaz temmuz ayında bana geldi ve Türkiye'deki ilk ve tek cihaz konumundaydı daha sonrasında başka geldimi bilmiyorum.
Scsi kartını ve teyp sürüyü takıp çalıştırmaya başladığımda backup restore işlemleri sorunsuz gitmekteydi taki kartuşu değiştirip yeni bir kartuş takana kadar...
Windows'un (2003) backup yazılımı yeni kartuşu "unknown" olarak görünce bir terslik olduğunu anladım ve ntbackup yazılımına güvenilmez diyerek diğer backup yazılımlarını (tivoli, netbackup ve benzeri) denedim fakar sonuç değişmedi.
Ibm'e ticket açtım sonrasında Ibm'in device developer'ları ile yaptığım telefon görüşmesi neticesinde (Ibm Türk yardım etmedi/edemedi, "bildiğiniz gibi" ticket açık bekliyoruz demekle olmuyor tabi bu işler.) scsi kartın son sürümünü ve teyp ünitesinin "beta" driver'ını yükleyince sorun giderildi.
800GB (sıkıştırmasız) kapasite ile atın atabildiğiniz kadar veriyi...
Bir başka sorunda cihazın yanında gelen Ibm marka scsi kablodaydı, kablo kokuyordu, öyle kokuyorduki sabah odanım kapısını açınca nefesimi tutup camı açmak için koşuyordum. İki kablo sipariş etmiştim ve ikinci kablo henüz gelmemişti. İkinci kablonun gelmesi durumunda neler olacağını tahmin etmek zor değildi. Ibm'i arayıp durumu anlattım ve kablonun değiştirilmesini talep ettim, onlarda böyle bir olayla ilk defa karşılaştıklarını söylediler ve yeni bir kablo gönderdiler. Yeni kablo geldi ve gene aynı kokuya sahipti, bu sefer kokunun Ibm tarafından daha iyi anlaşılabilmesi için eski kablosu hava geçirmez çekilde kargolayıp kendilerine gönderdim. Tesadüf işte kabloyu cumartesi günü gönderdim iki gün kutuda bekledikten sonra pazartesi kutuyu açan arkadaşa ne oldu tahmin edersiniz.
Gönderilen yeni kabloda aynı şekilde kokunca (gerçekten berbat bir petrol türevi kokusu (Çin malı)) sipariş ettiğim ikinci kablonun gelmesini bekledim, ikinci gelen kabloda aynı kokuya sahip olunca ve Ibm bu konuda "bu koku normal" diyerek olayı geçiştirince geriye iki seçenek kaldı, ya çamaşır suyuna basacaktım yada bant ile sarmayı deneyecektim.
Neticede iki kabloyuda kayıt bant ile sarınca plastik kaplamanın hava ile teması kesildi ve artık koku yayamamakta.
İki scsi kart + iki scsi kablo + 10 adet 800gb kartuş + Ibm Türk'ün geçiştirme cevapları = Kdv dahil 6000$.
Driver ve firmware

Alıntı Yaparak Cevapla