Görüntülenen Mesaj 1 den 7 - Toplam 7

Konu: Google'dan web tarayıcısı: 'Google Chrome'

1. Cool Google'dan web tarayıcısı: 'Google Chrome'

FOX televizyonunun haberine göre, Google yeni web tarayıcısının prototipini bugün kullanıma sokacak. Google yetkililerinin arama motorunun resmi bloğundan yaptıkları açıklamaya göre, "Google Chrome" adı verilen ve Windows kullanıcılarının yararlanabileceği yeni tarayıcının Beta versiyonu bugün deneme amaçlı olarak kullanılacak.

Yetkililer, 100'den fazla ülkede başlatılacak deneme versiyonu ile bu konuda daha geniş bir tartışma açmayı hedeflediklerini söyledi.

Google'ın ürün yönetim müdür yardımcısı Sundar Pichai, Google'ın bu hizmetinin "web"de yeniliği teşvik etmek amacını da taşıdığını duyurdu.

Arama motorunun yöneticileri, "İhtiyacımız olan sadece bir tarayıcı değil, aynı zamanda web sayfaları ve uygulamalar için de modern bir platform. Yapmaya çalıştığımız da bu" ifadesini kullandı.

"Google Chrome" daha iyi bir hız ve yanıt verme kapasitesiyle ve "dolandırıcı sitelere" karşı da daha güçlü bir güvenlikle hizmet vermeyi hedefliyor.

Internet Explorer adıyla dünyada en çok kullanılan web tarayıcısının sahibi Microsoft, pazardaki bu hakimiyeti yüzünden sürekli mahkemelerde kendini savunmak durumunda kalıyordu.

Önce ünlü arama motoruyla piyasaya hakim olan Google'ın yeni web tarayıcısı, bu alanda Microsoft'un karşısına çıkan rakiplerden sadece biri.

http://googleblog.blogspot.com/2008/...n-browser.html

2. Thumbs down

FireFox varken neden Apple'ın da Safari'de kullandığı işe yaramaz webkit motorunu kullanarak böyle bir yazılım geliştirildiği kafamı kurcalıyor.

3. Varsayılan

abicim firefox gecko engine artık sıçıyor ve security ile ilgili sıkıntıları var .. opera kullanıyorum mesela ben firefox başarısız ve kötü demedim yanlış anlaşılmasın ancak google'in bu şekilde tercih yapmasinin arkasinda buyuk planlari vardir hm?

4. Post

çok sadece bir tasarım javascript debugger'ı çalışmamakta ama normal tabi, ayrıca firefox'un ayarlarını import etti...

5. Varsayılan

Şimdi hepsini çalıştırarak baktım:

About:Blank pencerede;

Chrome : 10.426k
    Ff 2.0.0.16: 20.880k
    IE 6.0.2900.5512: 16.560k

ram kullanıyor,

Chrome ile ilgili farkettiğim sıkıntılardan biri: Yer İmleri çubuğunu kapatamıyor olmanız, kapatmak istediğinizde yukarıdaki adres tab'dan aşağıya kayıyor ama kapanmıyor.

Onun dışında şu an için oldukça hızlı çalışıyor. Hem FF, hem IE'den oldukça hızlı.

Lotus' da biraz çakıvermiş arada, bende de ilk kurulumdan sonra açtığım internet sayfasında Win Hata Raporu üretti ama uygulama kapanmadan kullanıma devam ettim.

Bir de gözüme çarpan Mouse'un orta tuşuna basarak sayfayı hareket ettiremiyorsunuz + flash game oynarken o sırada başka bir uygulamaya tıkladığınızda klavye kontrolleri devreden çıkıyor, tekrar flash uygulamasına tıklamanız gerekiyor.
    Son düzenleyen ozan, 2008-09-03 saat 14:58.
    | Intel Core i7 920 CPU | Intel DX58SO Extreme Series Mainboard | 1024MB Gigabyte GTX 560 ti GPU | G-Skill 4gb DDR3 1600mhz RAM | FSP Epsilon 700W PSU | CoolerMaster Stacker Case |

6. Varsayılan

Bu adresteki istatistige gore chrome operayi gecmis durumda

http://getclicky.com/global-marketshare-statistics

7. Varsayılan

Chrome iyi güzel hoş da bazı flash siteleri açmıyor... Mesela ben www.bmw.co.uk sitesini Chrome üzerinden hiç çaşlıştıramadım. Explorer ve Firefox'da çalışıyor ama. Sorun bende mi anlamadım ama Firefox'u yeniden kurdum. Çok fazla RAM kullansa da Chrome'dan iyidir...

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)