Görüntülenen Mesaj 1 den 9 - Toplam 9

Konu: AeroCool Hi-Tec7 PSU'suz KASA

1. Varsayılan AeroCool Hi-Tec7 PSU'suz KASA

Yeni aldığım kasadan size biraz bahsetmek istiyorum...

Kasa üzerinde 7 adet 5,25" sürücü yuvası bulunuyor, aslında 9 adet ama bunun 2 adetini üzerinde gelen 4 adet ısı ve fanı kontrol edebildiğiniz renkli LCD panel kaplıyor.

Kasa tamamen alüminyumdan imal edilmiş, oldukça hafif. Önde 12, 9,2 ve 8cm lik fan için hazırlık mevcut, toz filtresi de ihmal edilmemiş.

Arkada ise 12cm'lik AeroCool marka fan mevcut fanın özellikleri ise:
    120mm, 1200RPM, 62CFM(max.), 25dBA, Sleeve bearing...

Yan kapaklardan birinde şeffaf panel mevcut. Pleksiglass'tan imal edilmiş, üzerinde yine 12,9,2 ve 8cm yi destekleyen iki adet fan takabiliyorsunuz. Ben Zalman'ın Mavi LED'li fanlarından aldım hava akımına diyecek bir sözüm yok fakat çok gürültülü çalışıyor...

Montaj sırasında biraz sıkıntı yaşadım... Kutu içeriğinde bolca vida olmasına rağmen hangi vidanın nereye kullanılması gerektiği yazmıyor... Ayrıca içerisinde çıkan (mini kitapçık) hiç detaylı bilgi vermiyor ve Türkçe mevcut değil.

Floppy yi monte etmem takriben yarım saatımı aldı. Vida yuvaları tutmuyor... En sonunda zorla bir tanesini denk getirebildim ve Floppy yi montaj kutusunun içine vidalayarak kasanın içine sürdüm.

Kenarlada kullanılan kelebekler çok kullanışlı. Vida deliklerini denk getirip ortasındaki zımbırtıyı çevirdiğinizde kilitleniyor.

HDD montajı da bir o kadar zahmetli oldu. HDD Montajı sırasında kullanılacak vidalar belirtilmediği için normal vida ile monte etmeye calistim.. olmadı sonradan farkettim ki vida poşetinin içerisinde bi poşet daha var. daha uzun vidaları ona koymuşlar.. onla yaptım sorunsuzca oldu.

Kasayı aslında sessiz olacak şekilde tasarlamışlar. Yandaki Zalman'ları durdurunca ses kesiliyor.

Öndeki LCD panel oldukça kullanışlı, 4 adet fan'ın kontrolünü sağlıyor... İçerideki 4 adet ısı ölçerde işlerini iyi yapıyor sayılır. Fakat farkettiğim birşey ısı ölçerlere göre fan hızlanıyor yani Isı ölçer 1'i arka fana takarsanız arkafanın önündeki sıcaklığa göre hızını ayarlıyor lakin LCD panelde Fan1 olarak CPU görünüyor bunun gibi şeyler biraz dikkat etmek gerekiyor.

LCD panelin renkli olması güzel birşey hem görüntüsü güzel hem çok okunaklı, üzerine güneş ışığı vurduğu zaman bile herşey gayet net bir şekilde okunuyor.

Anakartın montajı kolay fakat ekran kartını takarken biraz zorladı. Ekran kartını (HIS Radeon HD 4850 IceQ 4 Turbo) yerine oturttuğum zaman kasanın arka tarafına vidaladığım kısmı tam denk gelmedi, elimle biraz ittirip kaktırmak zorunda kaldım ekran kartını vidalamak için.

Görüntü olarak oldukça şık bir kasa, boyut olarakta küçük (Midi Tower) CoolerMaster Stacker'dan sonra ise oldukça hafifdi ta ki içine bileşenleri monte edene kadar.

resimler
    novabilgisayar'dan alınmadır, bilakis kendi resimlerini çekip buraya atacağım.
    Son düzenleyen ozan, 2008-09-12 saat 14:59.
    | Intel Core i7 920 CPU | Intel DX58SO Extreme Series Mainboard | 1024MB Gigabyte GTX 560 ti GPU | G-Skill 4gb DDR3 1600mhz RAM | FSP Epsilon 700W PSU | CoolerMaster Stacker Case |

2. Varsayılan

vay iyimiş bu alet, güle güle kır...

3. Varsayılan

bileşenlerin hepsini taktım da daha format atıp oyun kurup oynaması kısmet olmadı... kısmetse bu akşam onları yapacağım.
    | Intel Core i7 920 CPU | Intel DX58SO Extreme Series Mainboard | 1024MB Gigabyte GTX 560 ti GPU | G-Skill 4gb DDR3 1600mhz RAM | FSP Epsilon 700W PSU | CoolerMaster Stacker Case |

4. Varsayılan

işte kasanın fotoğrafları:
    Eklenen Resimlerin Önizlemeleri Eklenen Resimlerin Önizlemeleri Resmin gerçek boyutunu görmek için tıklayın 

Resmin Adı:           Fotoğraf009.jpg‎ 
Görüntülenme:      32 
Büyüklüğü:          384.7 KB 
ID:                       303   Resmin gerçek boyutunu görmek için tıklayın 

Resmin Adı:           Fotoğraf010.jpg‎ 
Görüntülenme:      23 
Büyüklüğü:          387.7 KB 
ID:                       304   Resmin gerçek boyutunu görmek için tıklayın 

Resmin Adı:           Fotoğraf011.jpg‎ 
Görüntülenme:      28 
Büyüklüğü:          376.2 KB 
ID:                       305  
    Son düzenleyen ozan, 2008-09-24 saat 14:39.

5. Varsayılan

"auto"ya almamışsın fanları

6. Varsayılan

autoda çok ötüyor beah. yandaki fanlar yan kapaktaki havalandırma deliklerinden içeri hava üflerken çok ses yapıyor, en düşük seviyede çalıştırıyorum o yüzden fanları.

valla orayı kapatacak bir kapakları yoktu kutu içerisinde o yüzden bende boş durmasın dedim taktım floppy yi

7. Varsayılan

USB girişlerinin kasanın tepesinde olması biraz kullanışsız geldi bana. Ayrıca Ozan'ın yan panelde kullandığı fanlardan kasanın içine hava çekeni, panelin yapısı yüzünden inanılmaz gürültü çıkartıyor.

Kasadaki ısı sensörleri çok hassas. Sensörü elinize aldığınızda LCD panelde birkaç saniye içinde 36 derecelik vücut ısısını görebiliyorsunuz.

8. Varsayılan

Alıntı lotus Demiş ki: Mesajı Görüntüle
    ee imis o zaman evde termometre olmayipta cocugun atesine bakacagimizda kullanabiliriz
    Tabi tabi. Çok işlevli bir kasa.

9. Varsayılan

kasanın detaylı fotoğraflarından.
    Eklenen Resimlerin Önizlemeleri Eklenen Resimlerin Önizlemeleri Resmin gerçek boyutunu görmek için tıklayın 

Resmin Adı:           Fotoğraf060.jpg‎ 
Görüntülenme:      31 
Büyüklüğü:          401.4 KB 
ID:                       335   Resmin gerçek boyutunu görmek için tıklayın 

Resmin Adı:           Fotoğraf061.jpg‎ 
Görüntülenme:      23 
Büyüklüğü:          366.4 KB 
ID:                       336  

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Bu Konu için Etiketler

Mesaj Yetkileriniz

• Yeni konu açmaya yetkiniz yok
  • Cevap yazmaya yetkiniz yok
  • Eklenti yüklemeye yetkiniz yok
  • Mesajınızı düzeltmeye yetkiniz yok
  •