Yeni aldığım kasadan size biraz bahsetmek istiyorum...
Kasa üzerinde 7 adet 5,25" sürücü yuvası bulunuyor, aslında 9 adet ama bunun 2 adetini üzerinde gelen 4 adet ısı ve fanı kontrol edebildiğiniz renkli LCD panel kaplıyor.
Kasa tamamen alüminyumdan imal edilmiş, oldukça hafif. Önde 12, 9,2 ve 8cm lik fan için hazırlık mevcut, toz filtresi de ihmal edilmemiş.
Arkada ise 12cm'lik AeroCool marka fan mevcut fanın özellikleri ise: 120mm, 1200RPM, 62CFM(max.), 25dBA, Sleeve bearing...
Yan kapaklardan birinde şeffaf panel mevcut. Pleksiglass'tan imal edilmiş, üzerinde yine 12,9,2 ve 8cm yi destekleyen iki adet fan takabiliyorsunuz. Ben Zalman'ın Mavi LED'li fanlarından aldım hava akımına diyecek bir sözüm yok fakat çok gürültülü çalışıyor...
Montaj sırasında biraz sıkıntı yaşadım... Kutu içeriğinde bolca vida olmasına rağmen hangi vidanın nereye kullanılması gerektiği yazmıyor... Ayrıca içerisinde çıkan (mini kitapçık) hiç detaylı bilgi vermiyor ve Türkçe mevcut değil.
Floppy yi monte etmem takriben yarım saatımı aldı. Vida yuvaları tutmuyor... En sonunda zorla bir tanesini denk getirebildim ve Floppy yi montaj kutusunun içine vidalayarak kasanın içine sürdüm.
Kenarlada kullanılan kelebekler çok kullanışlı. Vida deliklerini denk getirip ortasındaki zımbırtıyı çevirdiğinizde kilitleniyor.
HDD montajı da bir o kadar zahmetli oldu. HDD Montajı sırasında kullanılacak vidalar belirtilmediği için normal vida ile monte etmeye calistim.. olmadısonradan farkettim ki vida poşetinin içerisinde bi poşet daha var. daha uzun vidaları ona koymuşlar.. onla yaptım sorunsuzca oldu.
Kasayı aslında sessiz olacak şekilde tasarlamışlar. Yandaki Zalman'ları durdurunca ses kesiliyor.
Öndeki LCD panel oldukça kullanışlı, 4 adet fan'ın kontrolünü sağlıyor... İçerideki 4 adet ısı ölçerde işlerini iyi yapıyor sayılır. Fakat farkettiğim birşey ısı ölçerlere göre fan hızlanıyor yani Isı ölçer 1'i arka fana takarsanız arkafanın önündeki sıcaklığa göre hızını ayarlıyor lakin LCD panelde Fan1 olarak CPU görünüyorbunun gibi şeyler biraz dikkat etmek gerekiyor.
LCD panelin renkli olması güzel birşey hem görüntüsü güzel hem çok okunaklı, üzerine güneş ışığı vurduğu zaman bile herşey gayet net bir şekilde okunuyor.
Anakartın montajı kolay fakat ekran kartını takarken biraz zorladı. Ekran kartını (HIS Radeon HD 4850 IceQ 4 Turbo) yerine oturttuğum zaman kasanın arka tarafına vidaladığım kısmı tam denk gelmedi, elimle biraz ittirip kaktırmak zorunda kaldım ekran kartını vidalamak için.
Görüntü olarak oldukça şık bir kasa, boyut olarakta küçük (Midi Tower)CoolerMaster Stacker'dan sonra ise oldukça hafifdi ta ki içine bileşenleri monte edene kadar.
resimler novabilgisayar'dan alınmadır, bilakis kendi resimlerini çekip buraya atacağım.

sonradan farkettim ki vida poşetinin içerisinde bi poşet daha var. daha uzun vidaları ona koymuşlar.. onla yaptım sorunsuzca oldu.
bunun gibi şeyler biraz dikkat etmek gerekiyor.

Alıntı Yaparak Cevapla