Görüntülenen Mesaj 1 den 10 - Toplam 10

Konu: EFIX

1. Varsayılan EFIX

http://www.efi-x.com/index.php?language=english

Selamlar

Efix, anakart üzerinde 10pinlik usb slotlatından birine yerleştirilmek suretiyle isminden tahmin ettiğim kadarıyla bir nevi EFI simulasyonu yaparak makinanıza native olarak OSX leopard kurmanıza olanak sağlayan bir cihazdır. Üretici şu an gigabyte'in bazı modellerinde çalıştığını söylese dahi ürünü deneyen insanlardan bazıları başka üreticilerin anakartlarında (asus vs.) çalıştığını söylemekteler.

alt not : Microsoft'un EFI ile tanışacağı ilk ürünü zamanı geldiğinde windows update yada sp sonrasında Vista64 olacağını iletmişti. Küflenmiş BIOSlarimizdan ve driver meselesinden kurtulmamızı sağlayacak olan bu hadiseyi de incelemenizi öneririm.

http://en.wikipedia.org/wiki/Extensi...ware_Interface
    http://www.uefi.org/

2. Varsayılan

OSX neden kuralımki pc'lerimize ?
    Her zaman söylerim aptal amerikalılar için tek tuşlu işletim sistemi.

EFIx ürünü almak isteyenler içinde adres burada 169$.

Desteklediği donanım listesine göz atmakta fayda var.

İlave yardım ve sorularınız için forum bölümüne bakabilirsiniz.

Gigabyte anakart sevmeyenler için not:Asus P45 chipsetli anakartlarda da çalıştığı söylenmekte.
    Son düzenleyen Murat, 2008-09-26 saat 15:24. Sebep: harf hataları düzeltildi ve eklemeler yapıldı.

3. Unhappy

Efix dün geldi, "desteklediği donanım listesinde" (HCL) (efix gigabyte'ın modellerini destekliyor, liste sitesinde mevcut) yer almayan asus p5q deluxe ana kart üzerinde denemeye devam ediyorum.

Unutmamak lazımki; Bios'dan usb, acpi ve ahci gibi ayarlarını tam olarak tutturmak gerekli.

İlk denemem hüsranla sonuçlandı fakat bununda elimdeki macosx sürümünden kaynaklandığını tahmin ediyorum. 10.5.4 sürüm gelince tekrar deneyeceğim.
    Son düzenleyen Murat, 2008-11-05 saat 12:11. Sebep: harf hataları düzeltildi

4. Unhappy

Asus anakart üzerine efix ile macosx kurmayı başaramadım. Efix'in desteklediği anakartlar listesinden bir anakarta kurmak şart.

5. Thumbs up EFix dig

Selamlar,

Yogun istek uzerine Murat'in kaldigi yerden Efix maceramiza devam ediyoruz.

Gereksinimler :
    EFIX V1
    EFIX HCL ye uygun anakart (Gigabyte GA-EP45-DS3R kullandim)
    EFIX HCL ye uygun ekrankarti (Geforce 8800 GT 1gb lik modelini kullandim)
    Sata Harddisk (WesternDigital Velocity 150gb kullandim)
    Sata DVDRW (Samsung TSSTcorp CDDVDW SH-S203P kullandim)
    Retail Mac OSX 10.5.0 Dvd

Makinamizi toplamaya basliyoruz.
    Resmin gerçek boyutunu görmek için tıklayın 

Resmin Adı:           IMG_0076.JPG 
Görüntülenme:      29 
Büyüklüğü:          227.5 KB 
ID:                       446

Resmin Adı:           IMG_0080.JPG 
Görüntülenme:      30 
Büyüklüğü:          288.9 KB 
ID:                       447

onemli not : EFIX ureticiler herhangi bir kuruluma baslamadan once ankakart ve EFIX bioslarinin guncel olmasini ongoruyor.. dolayisi ile bende bu yolu tercih ettim..
    anakarta efix modulunu takip daha onceden kurmus oldugum windows a efix modulunu tanitarak bios guncellemesini yaptim.. daha sonra anakart guncellemesini yaparak kurulum asamasina gectim.

Bios a girip gerekli ayarlari yapiyoruz.
    dikkat etmemiz gereken kurulum icin Sata AHCI desteginin kapali olmasi bunu kurulum bittikten sonra tekrar acacagiz..
    Usb klavye ve mouse destegini enable ediyoruz.
    Harddisklerden boot device olarak EFIX v1 seciyoruz.

Resmin Adı:           IMG_0084.JPG 
Büyüklüğü:          173.4 KB 
ID:                       448 Resmin gerçek boyutunu görmek için tıklayın 

Resmin Adı:           IMG_0085.JPG 
Görüntülenme:      24 
Büyüklüğü:          223.7 KB 
ID:                       449

Yukaridaki adimlari bir bir takip ettiyseniz veya donaniminizda herhangi bir problem yoksa karsimiza EFIX boot menu gelmis olmasi gerekiyor.

Hatirlatma : Mac OSX kuracagimiz harddisk GUID partition table gereksiniminden dolayi varolan diskinizi icindeki datalari koruyarak herhangi bir kurulum islemi yapamazsiniz. kisacasi tum harddisk formatlanmak zorunda dolayisiyla Mac OSX kurulum icin farkli bi harddisk kullanmaniz onerilir.

Resmin Adı:           IMG_0086.JPG 
Görüntülenme:      26 
Büyüklüğü:          126.3 KB 
ID:                       450

Mac OSX retail dvdimizi takip boot menuden dvd surucusunu secip adimlari takip ederek Mac OSX kurulumunu tamamliyoruz..

Resmin Adı:           IMG_0078.JPG 
Görüntülenme:      34 
Büyüklüğü:          131.6 KB 
ID:                       451

Simdi tekrardan Anakartimizin biosuna girip Sata AHCI destegini aciyoruz.
    AHCI destegi acik olsada olmasada Leopard duzgun boot edecektir ve kullandimda herhangi bir problem cikarmayacaktir.. EFIX ureticileri AHCI destegini uyumluluk gereksinimleri icin acmamiz gerektigini soyluyor.

VE ISTE!
    Leopard

Resmin Adı:           Picture 1.jpg 
Görüntülenme:      24 
Büyüklüğü:          145.2 KB 
ID:                       452

Resmin Adı:           Picture 2.png 
Büyüklüğü:          29.1 KB 
ID:                       453 Resmin gerçek boyutunu görmek için tıklayın 

Resmin Adı:           Picture 3.png 
Büyüklüğü:          82.2 KB 
ID:                       454 Resmin gerçek boyutunu görmek için tıklayın 

Resmin Adı:           Picture 4.png 
Görüntülenme:      32 
Büyüklüğü:          80.1 KB 
ID:                       455

apple menuden software update yapip Mac inizin keyfini surebilirsiniz..
    Bol Macli gunler dilerim.

Not :
    * Geforce 8800 GS, Geforce 8800 GT ve Radeon HD 3870 karta sahipseniz software update yapmadan hardware destegi ve monitorunuzun destekledigi native cozunurlugu kullanamassiniz.
    * Mutlaka Mac OSX 10.5.0 Retail DVD kullanmalisiniz.. Macpro, Macbook yada Macbookpro ile gelen dvdlerden kurulum yapamassiniz.
    * Kendi Mac iniz icin donanim satin alacaksaniz mutlaka EFIX HCL ve EFX forumlarina bakmanizi oneririm.. bazi ram modullerinin, destekledigi anakartlarin bazi problemleri oldugunu okudum. Mesela benim kullandigim anakart ile ilgili bazi problemler yazilmis bunlarin hicbirini yasamadim.. biraz sans olsa gerek.. Elde bu war denilip kullanildigi icin fazla da bi sansim yoktu acikcasi.

Bu yazi yeni kurulan Leopard (mac OSX 10.5.5) te hazirlanmistir.
    Son düzenleyen iMMoRTaL, 2008-12-15 saat 18:35.

6. Thumbs up

Şahaneymiş eline sağlık.

7. Varsayılan

duyduğuma göre mac'den daha hızlı çalışıyormuş
    | Intel Core i7 920 CPU | Intel DX58SO Extreme Series Mainboard | 1024MB Gigabyte GTX 560 ti GPU | G-Skill 4gb DDR3 1600mhz RAM | FSP Epsilon 700W PSU | CoolerMaster Stacker Case |

8. Exclamation

acaba laptopu da macbook'a çevirebilirmiyiz?
    | Intel Core i7 920 CPU | Intel DX58SO Extreme Series Mainboard | 1024MB Gigabyte GTX 560 ti GPU | G-Skill 4gb DDR3 1600mhz RAM | FSP Epsilon 700W PSU | CoolerMaster Stacker Case |

9. Unhappy

Alıntı ozan Demiş ki: Mesajı Görüntüle
    acaba laptopu da macbook'a çevirebilirmiyiz?
    Efix'in çalışması için 10pin'lik usb bğlantısı gerektiğinden ve notebook'larda bu tip bir bağlantı mevcut olmadığından çevirmezsin.

Örnek usb girişi.
    [media]http://www.mdfly.com/newmdfly/products/AVR%20USBISP/IMG_4006.JPG[/media]

10. Thumbs up

bende istiyom *sansür* ya, süpermiş

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Bu Konu için Etiketler

Mesaj Yetkileriniz

• Yeni konu açmaya yetkiniz yok
  • Cevap yazmaya yetkiniz yok
  • Eklenti yüklemeye yetkiniz yok
  • Mesajınızı düzeltmeye yetkiniz yok
  •