İlk olarak teknik özelliklerinden bahsedelim: Cihaz 37 inch yani 94 ekran. Dijital doğal görüntü ve HD Ready özelliğine sahip. 170 derecelik geniş görüntü açısı da başarılı. 8ms tepki süresi var. Çözünürlüğü ise 1366x768. Televizyonun en beğendiğim özelliklerinden biri de 10x2 wattlık ses çıkışı. Gayet başarılı… Teknik özellik olarak çok üst düzeyde olmasa da, LCD Tv pazarında kendine iyi bir pay almaya başlayan Samsung’un gözde modellerinden biri. Gerçi televizyon izlemek için biraz pahalı bir cihaz olduğunu düşünüyorum. Pahalılığı kendi fiyatından değil, televizyonu tam randımanlı olarak kullanmak için ihtiyacınız olan aparatlarından ileri geliyor. Mesela HD özelliğini kullanabilmek için HD uyumlu bir uydu alıcısı kullanmak gerekiyor. Bununla da bitmiyor, HD yayın yapan kanal bulmak gerekiyor. Digiturk bu konuda ilerlemeye başladı. Lig tv, Movie Max ve National Geographic kanalları zaman zaman HD olarak yayın yapıyor. Ancak bunlardan faydalanmak için Digiturk Plus almanız şart. HD özelliği sadece Digiturk Plus uydu alıcılarında var. Fiyatları ise şöyle: Uydunun kendini almak isterseni 800 küsür YTL civarında bir para vermeniz gerekiyor. Eğer alıcıyı kiralamak ve aylık ücret şeklinde ödemek isterseniz, 29.90 YTL ödemelisiniz. ki bu fiyata üye olduğunuz Digiturk abonelik paketi dahil değil… “Yahu madem öyle HD tv izlemem. Bari film izleyeyim” derseniz, Toshiba HD dvd player 320 YTL civarında bir fiyata satılıyor. Yani bu HD olayı biraz pahalıya geliyor.
Peki HD olmadan izlenmez mi bu Samsung? İzlenir, Bal gibi de izlenir. Herhangi bir uydu alıcısı (bendeki Sunny AT11000HD), Kablo Tv, normal Digiturk de size keyif verecektir. Keza görüntü kalitesi oldukça yüksek. HD’yle kıyaslanamaz ama özellikle ulusal kanallar çok net ve çok kaliteli görüntüler sağlıyorlar.
Teknik özellikleri bunlar. Görünüm olarak da gayet şık. “Piano Black” olarak adlandırılan siyah parlak bir çerçeveye sahip.
Eklenti 12
Televizyonun arkasında, duvara asmak için 4 adet vida aparatı bulunmakta. Gerçi kendi ayaklığı da çok başarılı. Kendi ayağının üstünde sağa-sola döndürülebiliyor. böylece sağ taraftaki masada yemek yerken de rahatça izleyebilip, sol taraftaki sandalyeden oturup keyifle bakabiliyorsunuz ekrana.
Eklenti 13
Samsung’un bağlantı noktalarına bakalım.
2 adet HDMI girişi, 1 normal anten girişi, 2 Scart girişi, 1 AV girişi, 1 PC girişi, harici ses sistemleri için ses çıkışları mevcut. Yalnız HDMI çıkışı ne yazıkki her uydu alıcısından gelen sesi almıyor. Anlatmaya çalıştığım şey, uydu alıcısını televizyona HDMI çıkışından bağlamanız, sesler için yeterli değil. Bir de fotoğrafda görülen kırmızı beyaz çıkışları (ses çıkışları) bağlamanız gerekiyor. LG’nin (hangi modeli bilmiyorum) LCD televizyonunda böyle bir sorun olmamıştı. Başka kabloya gerek duymadan sadece HDMI bağlantısıyla ses ve görüntü almayı başarmıştım.. Bu eksi bir özellik mi? Yani olabilir..Eğer aldığınız uydunun içinden gerekli kablo çıkmazsa (ki çıkacaktır) biraz başınızı ağrıtabilir. PC bağlantısını da henüz deneme fırsatı bulamadım.
ve kumanda. (foto 4) Samsung kalitesinin güzel bir yansıması olarak düşünüyorum. Detaylara verilen önem çok hoş. Tuşlarda kullanılan plastik kalitesi de hoşuma gitti. Gayet yumuşak.. 2 adet pille çalışıyor ve pillerin koyulduğu bölmenin kapağı da küçük bir parçayla gövdeye sabitlenmiş. Kaybetme derdiniz de olmayacak yani. Bu da güzel bir ayrıntı…
Şuanki satış fiyatı 2300 YTL civarında. 2 sene garantili.
Sonuç olarak, Samsung 94 ekran LCD Tv; günümüzde biraz pahalı olsa da HD yayın yapan televizyon kanallarının da artmasıyla keyifli izlemeler yaşayacağımız bir cihaz.

Alıntı Yaparak Cevapla