Görüntülenen Mesaj 1 den 5 - Toplam 5

Konu: Femtocell

1. Varsayılan Femtocell

Buradaki gonderileri okuyunca aklima femtocellerden bahsetmek geldi...

Aslinda mobil teknoloji başından beri ne yapsakta şu kapsama alanı sorununun üstesinden gelsek düşüncesi içerisinde olmuştur. Kapsama alanının genişliği yanında her bir cell içerisinde özellikle bina içlerinden çekişi arttıracak gücü hesaplamak ve uygulamak ta bir maliyet getirmektedir. Ozellikle duvar yapıları vs durumuna göre belirli güçte sinyal göndermek çekiş gücü için önemlidir.

Bu gibi durumlarda aslında femtoceller düşünülmeye başlanmış. Düşünün ki evinizde bir baz istasyonu var ve aslında oradan konusmaktasınız.
    Amaç:
    1. dışarıdaki maliyeti (baz istasyonları vs...) biraz daha düşürebilmek.
    2.tabii ki cep telefonunuzu Cem YILMAZ reklamları aksine sahip olduğunuz tek telefon yapmak.

Fakat pazar büyüklüğününün bu alanda çok fazla olmaması teknolojiyi son kullanıcıyla buluşturmadı uzun süre boyunca...

Fakat dunyanın 3G den 4G den bahsettiği dönemlerdeyiz. Yani GSM üzerinden yüksek kapasitede ve hızda iletişim dönemi.

Bu gelişmeler femtocellerin, picocellerin daha fazla gündeme gelmesini tetikledi. En son hatırladığım picoChip, RadioFrame Networks, ip.access gibi firmaların düşük fiyatlı son kullanıcıya hesaplı gelebilecek cihazlar üretme yarışında oldukları.

tabii onların bu gelişimi sağlaması yetmiyor. temelde 3 anahtar teknoloji gerekli mobil operatörler için...

1. Düşük fiyatlı femtocell ürünler (€150 altı makul görülüyor)
    2. RF girişimlerini yönetecek uygun bir yaklaşım
    3. Ölçeklenebilir, fiyatı yüksek olmayan core ağ entegrasyonu...

bide ölme eşşeğim ölme..

Buralardan iş fixed mobile convergelere doğru kaymakta vs. vs. vs..

hadi kolay gele...

2. Varsayılan

Ben anlamadım. Anlayan varsa anlatsın bana da.

3. Varsayılan

valla ne yalan söyleyeyim bende anlamadım ?
    | Intel Core i7 920 CPU | Intel DX58SO Extreme Series Mainboard | 1024MB Gigabyte GTX 560 ti GPU | G-Skill 4gb DDR3 1600mhz RAM | FSP Epsilon 700W PSU | CoolerMaster Stacker Case |

4. Smile

Neyi anlamadın ?

özetleyelim:

Evinde sinyal seviyesi düşük çekmiyor... Dünyada bu durumda olan birçok insan var...

Türkiyedeki en iyi kapsama alanına sahip Turkcell kullanıcıları bile bazen kapsama dışında kalabiliyor. Ankara göbeğinde bile olabiliyor. Bina yapısı, duvar yapısı vs nedenlerle "a burda çekmiyor, a burda çekiyor, cam kenarına git orda bir iki diş çekiyor" şeklinde...

bu durumda alıyorsun bir femtocell, koyuyorsun bina içine evine artık nereye olursa sorun çözülüyor...

Açık nokta şu olmuş olabilir... eyvallah evine koymuş oldun baz istasyonunu, o nasıl mobil operatör ile bağlantı kurmakta... O da karasal hatlar üzerinden..

Bu işteki diğer bir sorun da bu... Sadece GSM alt yapısı bulunan mobil operatorlerde bunu yapabilmek zor. Baz istasyonunun bağlı olduğu hattı sunan diğer GSM dışı operatör bu işe razı olur mu... zorluk çıkarırmı...

Dunyada $99 a cihazı al, $5 dolar da ayda öde mantığında servis veren operatorler var...

Bu arada kapsama alanı probleminde T-Mobile ise farklı bir yaklasim sergilemekte.

Cihaz baz istasyonu gibi davranmak yerine Wireless üzerinden iletişim kurulmasını sağlıyor. Wi-Fi destekli telefon varsa, evine geldiğinde mobil operatore wireless telefon, femtocell, karasal hat üzerinden ulaşıyorsun...

ölme eşeğim ölme kısmı ise ne kadar gerekliliği tartışılabilir olmakla beraber, TR de bu teknolojilerinin daha dile getirilmediği bir ortam olduğundan.. En azından ben heç duymadım...

yanlışım varsa biri beri gelsin...

5. Thumbs up

Kısaca, bundan bahsediyorsun. Anladım. Bu sistemin adını bilmiyordum öğrendim iyi oldu.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Bu Konu için Etiketler

Mesaj Yetkileriniz

• Yeni konu açmaya yetkiniz yok
  • Cevap yazmaya yetkiniz yok
  • Eklenti yüklemeye yetkiniz yok
  • Mesajınızı düzeltmeye yetkiniz yok
  •