Murat Bey,
Ne güzel Checkpoint öğreniyorduk, hatta VMware üzerine R65 kurup SmartDashboard ile bağlanabildim bile (başkaları için kolay olabilir ama bana 1 güne mal oldu)
Checkpoint makalelerinizin devamını bekliyorum.
Murat Bey,
Ne güzel Checkpoint öğreniyorduk, hatta VMware üzerine R65 kurup SmartDashboard ile bağlanabildim bile (başkaları için kolay olabilir ama bana 1 güne mal oldu)
Checkpoint makalelerinizin devamını bekliyorum.
Checkpoint'i esx üzerine kurmak yerine checkpoint'in esx sürümünü kullanmak daha iyi olacaktır.
checkpoint ile ilgili olarak istek gelmedikçe extra birşeyler yazmayı düşünmüyorum.
Not: Cluster yapısı ile ilgili istekleride, kullanmadığım için cevaplayamam.
İstek istek istek
Peki, checkpoint'i kurduk ama network yapımızı cp de nasıl oluşturacağız. iç bacak, dış bacak ve dmz networkleri nasıl ve nereden tanımlayacağız?
Onemli ve bazen kacirilan bir nokta...
1. topoloji sayfasinda get interface with topology butonuna tiklarsaniz routing bilgilerine gore interfacelerin nerelere baktigi ve arkasindaki IP yapilanmasi otomatik olarak set edilmektedir.
2. Interface in arkasinda birden fazla network olabilir. Routing yapilanmasi bu bilgiyi adresliyorsa iki network grup haline getirilip set edilir. Aksi halde sizin set etmeniz gerekmektedir.
3. Etmez iseniz AntiSpoof nedeniyle bu networklerden gelen baglandilar droplanir.
kisaca bilgi vereyim dedim...
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)