Görüntülenen Mesaj 1 den 1 - Toplam 1

Konu: Arctic Cooling Freezer Xtreme CPU SoÄŸutucu

1. Cool Arctic Cooling Freezer Xtreme CPU SoÄŸutucu

Soğutma sistemlerinin başarılı oyuncularından Arctic Cooling'in Xtreme modeli işlemci soğutucusunu denedim.

Resmin gerçek boyutunu görmek için tıklayın 

Resmin Adı:           Fotoğraf092 copy.jpg 
Görüntülenme:      24 
Büyüklüğü:          207.4 KB 
ID:                       580

Biraz soğutucudan bahsedeyim, boyut olarak büyük denilebilecek ölçülerde, 130x100x131mm. Intel LGA775 - AMD Soket AM3, AM2+, AM2 ve 939 işlemcilerde kullanılabiliyor. Ağırlık ise yaklaşık 610gr.

Soğutucunun yaprakları arasında bir de fan mevcut, 12cm'lik fan 800 ile 1500 devir arasında dönüyor ve maksimum ses seviyesi 24db. Aslında fan son hızda dönerken bile ses o kadar rahatsız etmiyor, hele Thermaltake Golden Orb 2'den sonra hiç etmiyor fakat Arctic Freezer 7'den daha gürültülü...

Xtreme'in pasif soğutucu alüminyum yapraklarının ortasında gizlenen fanı 2 uçtan sıkıştırarak çıkartabiliyorsunuz. Kullanılan fanın işçilik kalitesi oldukça iyi. 35,7 ile 60,7 CFM arasında hava akımı yaratıyor. 8 adet ısı borusu mevcut, ısı plakaları ise 130mm uzunluğunda, 100mm genişliğinde.

Resmin Adı:           Fotoğraf106 copy.jpg 
Görüntülenme:      25 
Büyüklüğü:          344.8 KB 
ID:                       581

Montaj için anakartı sökmenize gerek yok, tabi üzerinde stok soğutucunuz varsa, çünkü fanı monte etmek için yapmanız gereken tek şey, kutu içeriğinden çıkan parçayı anakartınızın fan deliklerine hizalamak ve üstten plastik sabitleyicileri takmak, ardınan da soğutucuyu 2 vida ile sabitliyorsunuz. Fakat şunu belirteyim 2 vidayı takmak için 10 vida takarken harcadığınız zaman ve çabayı sarfediyorsunuz.

Montaj işlemi bittikten sonra soğutucu anakartın üzerinde kule gibi yükseliyor görünümü cidden çok güzel ayrıca fan en düşük seviyedeyken oldukça sessiz.

Resmin Adı:           Fotoğraf109 copy.jpg 
Görüntülenme:      27 
Büyüklüğü:          370.8 KB 
ID:                       583

Sonuçlara gelince onu da resimlerle ifade etmek istiyorum. Açıkcası stokfana göre oldukça başarılı, tabi bir de overclock performansını görmek lazım, ben sadece "Race Driver: Grid" adlı oyunda 1920x1200 çözünürlükte 4x AAF ile denedim.

Grid'den önce:

Resmin Adı:           Fotoğraf117 copy.jpg 
Görüntülenme:      24 
Büyüklüğü:          156.2 KB 
ID:                       584

Grid'den sonra:

Resmin Adı:           Fotoğraf118 copy.jpg 
Görüntülenme:      21 
Büyüklüğü:          189.3 KB 
ID:                       585

Sonuç olarak, benim hoşuma gitti...
    Eklenen Resimlerin Önizlemeleri Eklenen Resimlerin Önizlemeleri Resmin gerçek boyutunu görmek için tıklayın 

Resmin Adı:           FotoÄŸraf085 copy.jpg‎ 
Görüntülenme:      19 
Büyüklüğü:          231.9 KB 
ID:                       579   Resmin gerçek boyutunu görmek için tıklayın 

Resmin Adı:           FotoÄŸraf107 copy.jpg‎ 
Görüntülenme:      21 
Büyüklüğü:          313.3 KB 
ID:                       582  
    | Intel Core i7 920 CPU | Intel DX58SO Extreme Series Mainboard | 1024MB Gigabyte GTX 560 ti GPU | G-Skill 4gb DDR3 1600mhz RAM | FSP Epsilon 700W PSU | CoolerMaster Stacker Case |

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Bu Konu için Etiketler

Mesaj Yetkileriniz

• Yeni konu açmaya yetkiniz yok
  • Cevap yazmaya yetkiniz yok
  • Eklenti yüklemeye yetkiniz yok
  • Mesajınızı düzeltmeye yetkiniz yok
  •