Görüntülenen Mesaj 1 den 2 - Toplam 2

Konu: Banka Kredisinden Dolayı Rehinli Araçlarda Rehin Kaldırma ve Ruhsat Yenileme İşlemleri

1. Varsayılan Banka Kredisinden Dolayı Rehinli Araçlarda Rehin Kaldırma ve Ruhsat Yenileme İşlemleri

Sevgili arkadaşlar buraya yazacaklarım tamamen bilgilendirme amaçlıdır hiç birşey ima argo ve şiddet içerikli betimlemelerde bulunmayacağım yorum takdir sizlere ait..........
    1-Araç kredisi borcunuzun bittiği bankaya gidiyorsunuz rehin kaldırma yazısı denilen iki satırdan oluşan bol imzalı bir yazı veriyorlar size hemen hazırlıyorlar tabi 50,00 TL yi tahsil ettikten sonra (bu ücret bankadan bankaya değişiyor yaptığım araştırmalara göre hiç almayanda varmış 70,00 TL ye kadar isteyenlerde varmış)
    2-Aldığınız bu yazıyı noterden onaylatmak gerekiyormuş noterde yazının her tarafını imza mühür ve kaşeledikten sonra 41,50 TL karşılığı bu işlemi yapıyor (noterden notere fiyat farklılığı oluyormudur araştırmadım)
    3-Şimdi can alıcı noktaya geliyorum Ankara Emniyet Müdürlüğüne gidiyorsunuz C kapısından giriş yaptıktan sonra ne yapmanız gerektiğini öğrenmek için sıraya giriyorsunuz yaklaşık 15 dk. yapılan yönlendirmeler sonucunda kimlik fotokopisi çektirmek için sıraya giriyorsunuz yaklaşık 15 dk. sonra işlem sırası almak için bir sıraya daha girmeniz gerekiyor yaklaşık 5 dk.ve işin can alıcı noktası burada gizli numaratör size sıra numaranızı verince önünüzde yaklaşık 400 kişi olduğunu öğreniyorsunuz ve bu işlem saatler sürüyor ve herbir ruhsat sayfası için 20 TL talep ediyor iki sayfa ruhsat 40 TL ve yine herbir ruhsat sayfasını 10 TL ye yazdırıyorsunuz 20 TL de yazdırma parası ayrıca yanınızda kalem bulundurmanız lazım yoksa bir sıraya daha girip 1 TL ye kalem almanız gerekebilir bu işleri sabah 9;00 dan akşam 16;00 kadar hallettim ve ruhsatı 6 gün sonra gelip almamı söylediler.............

2. Varsayılan noter tasdiği olmadan rehin kaldırma

Arkadaşlar bende 15 gündür bu konu ile uğraşıyordum Vakıfbankdan kredi ile aldığım aracın kredimi ödedikten sonra aracın tescil kaydının bulunduğu ildeki trafik tescile yetkili imzalı ibranamenin iadeli taahütlü olarak postayla gönderilmesini istediğimde bana ancak noter kanalı ile işlemin gerçekleşebileceği söylenmişti fakat bende onlara bununla ilgili İç İşleri Bakanlığnın Valiliklere ve Bankalar Birliğine tebliğ olduğunu konuyu genel müdürlüğünüze bildireceğimi söyledikten sonra ilgili ibranameyi 03/12/2009 da posta ile tescile gönderdiler bugün internetten araç plaka sorguladığımda aracımın hak mahrumiyetinin kaldırıldığını gördüm.Bu konuda banka yetkilileri ile lütfen ısrarcı olun yoksa sizi başından savmaya çalışıyorlar unutmayın olmadı bankanızın genel müdürlüğüne mail atın 30 gün içinde size cevap yazmak zorundalar.Size gelen müspet yada menfi cevabı bankalar birliği tüketici hakem heyetine dilekçenizi posta ile bildirebilirsiniz.Unutmayın kanun nispetinde tebliğ var bankaların işgüzarlığına pabuç bırakmayın eğer zamanız varsa bekleyin hakkınızı alın

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Bu Konu için Etiketler

Mesaj Yetkileriniz

• Yeni konu açmaya yetkiniz yok
  • Cevap yazmaya yetkiniz yok
  • Eklenti yüklemeye yetkiniz yok
  • Mesajınızı düzeltmeye yetkiniz yok
  •