Thermalright IFX-14 İşlemci Soğutucu
Arctic Freezer Extreme işlemci soğutucudan sonra Thermalright IFX-14 Cpu Cooler'ı da monte ettim.

Montaj kısmı karışık gibi görünmesine rağmen oldukça basit fakat yine de anakartı sökmeniz gerek, çünkü anakartın arkasından hem sabitlemek için plaka takmalısınız, hemde cpu'nun altına denk gelen 2. bir pasif soğutucu daha mevcut ayrıca ek başınıza monte edebiliyorsunuz.
Fakat şunu belirteyim bu soğutucuyu almadan önce mutlaka kasanızı kontrol edin, soğutucu oldukça büyük, ben AeroCool Hi-Tech 7 kasaya monte ettim fakat kapaktaki 2 fanı da sökmek zorunda kaldım... Çünkü soğutucu biraz büyük olduğu için kapak kapanmıyor başka türlü...

Siyah plakaya pimleri takın, etrafına lastik contaları geçirin, ve yere koyun, üzerine küçük pasif soğutucuyu yerleştirin onun üzerine de anakartı oturtun.

Ardından kutu içeriğinden çıkan AM2 ve LGA 775 işlemciler için gerekli parçaları çıkartın ve soğutucuyu monte edeceğiniz metali anakartın üzerinden takarak alt plakaya vidalayın burada önemli olan şey, vidaları sıkarken çok sert sıkmamanız.. Aksi halde anakartınıza ya da kapasitörlerinize zarar verebilirsiniz. Unutmadan işlemci soğutucuyu sabitlemek için gerekli aparatları monte ederken dikkat edin kartı kendinize dik pozisyonda tuttuğunuzda sabitleme aparatları birbirine paralel olarak durmalı.

Yukarıdaki resimlerde gördüğünüz gibi monte ettiyseniz hatalı montaj yapmışsınız demektir...
Dediğim gibi RAM'ler size dik konumda dururken montaj aparatlarının paralel olması gerekiyor.
Kutu içeriğinden çıkan termal macunu soğutucunun üzerine sürün - elinizde varsa "Arctic Silver 5" sürmenizi tavsiye ederim
- soğutucuyu işlemcinin üzerine yerleştirin, LGA775 aparatlarından gerekli vidaları sıkıştırmaya başlayın vidaları sırayla sıkın bir iki tur birini döndürün bir iki tur diğerini yoksa montaj aşamasında oldukça zorlanabilirsiniz.

Anakarta alt plaka, küçük pasif soğutucu ve işlemci soğutucuyu monte edebilmek için gerekli parçaları taktıktan sonra kartı düz bir zemine koyun, LGA775 içeriğinde soğutucuyu sabitlemek için bir metal parça ve 2 adet yaylı vida göreceksiniz, burada zaten yanlış montaj şansınız yok.

Buraya kadar herşey basit fakat bundan sonrası benim için biraz meşakkatliydi
Fanı monte ederken zorlandım fakat sonunda nasıl olduğunu buldum. Kitapçıktaki resimler pek işinize yaramayacak... O yüzden soğutucu ile birlikte çıkan tellerden birini alın, iki ucunu fanın vida yuvalarından geçirin, ürünün içinden çıkan fan sesini engellemek için 2 adet slikonu fanın denk geldiği yere yapıştırın, daha sonra fanı yan çevirerer işlemci soğutucunun arasına koyun, işlemci soğutucunun dış tarafına doğru itin ve sabitleyin.

Kurulum işlemi tamamlandı

Soğutucuyu daha test etme şansım olmadı fakat E8400 işlemcinin çekirdekleri boşta 36 dereceye düştü. Bu sonuç Arctic Freezer Xtreme'den çok daha iyi... Onda sıcaklık 41 derece civarındaydı.
Kasanız biraz büyükse bence bu soğutucuyu kullanmalısınız .))
İşlemciyi biraz yorarak detaylı sıcaklık bilgilerini de bir kaç güne kadar vereceğim.
| Intel Core i7 920 CPU | Intel DX58SO Extreme Series Mainboard | 1024MB Gigabyte GTX 560 ti GPU | G-Skill 4gb DDR3 1600mhz RAM | FSP Epsilon 700W PSU | CoolerMaster Stacker Case |