Merhaba,
Herşey internete ve dmz'e giremiyoruz mesajının gelmesiyle başladı. Checkpoint çalışıyordu ama ekrana görüntü gelmiyordu, firewall yöneticileri loglarda sorun gözükmediğini donanımsal arıza olabileceğini söylediler ve donanım değiştirildi. 1 hafta içerisinde aynı sorunu 2 kere daha yaşadıktan sonra yönetici arkadaşlar DDoS saldırısına maruz kaldığımızı söylediler.
Akabinde TT den IPS hizmeti almaya başladık (Tipping Point) ve TT deki arkadaşlar DDoS olmadığı yönünde çok kesin konuştular. Ancak akamai sunucularına çok fazla trafik olduğunun bilgisini verdiler.
Proxy serverdaki trafiği inceleyince Adobe Reader'ın kendini update etmeye çalıştığı tespit edildi. Kullanıcılar bilgisayarlarında admin yetkisine sahip olmadıklarından bu güncellemeyi yapamadıklarından sürekli bir trafik oluşuyor. (Böyle düşünüyorum)
DNS'e ardownload.adobe.com ve swupmf.adobe.com subdomainlerine sahte kayıt girdikten sonra problemim biraz düzelir gibi oldu. Biraz diyorum çünkü data hattında arada sırada da olsa hattın kullanımı 8-9 Mbps ye vuruyor.
Şekil-1 Sahte DNS kayıtları girilmeden önceki metromrtg deki grafik
Şekil-2 Sahte DNS kayıtları girilmeden sonraki metromrtg deki grafik
Not: İnternet için 10 Mbps metro ethernet kullanıyorum.

Alıntı Yaparak Cevapla

Shadow'un bahsettiği olay sadece amatör ddos'lar da olur...