Sayfa 2 - Toplam 2 İlkİlk 12
Görüntülenen Mesaj 11 den 16 - Toplam 16

Konu: Bir garip hat problemi

Hazır ISP lerden söz açılmışken, konu hakkında bir ISP ile "Altyapı hizmetimizi de artık sizden alacağız, ancak bu hizmet geçişi süresince bu ataklara maruz kalacağız (Konuyu tamamen DDoS atağına maruz kaldık diye düşündüğümüzden) bize bu konuda destek verin" dedik ve adamların bize önerdiği ürün Juniper'in bilmemne modeliydi. Juniper'in yetkilisiyle görüştüğümde aldığım cevap "50-60 bilgisayarlık bir networkde bu UTM yeterli gelecektir" cevabını aldım.
    50-60 bilgisayar en küçük ağa sahip fabrikada var ve network de 1 merkez, 3 fabrika ve 7 bölge müdürlüğü mevcut. Yaklaşık olarak 300 client ve 70 sunucudan oluşan bir ağımız var.
    Beni doğru yönlendiremeyen ISP bahsedilen bu işleri nasıl yapacak?

2. Varsayılan

Cevap yazının içinde, tabiki yapamayacak..
    DDoS gibi saldırıların çözümü (TürkTelekom bu gibi durumlarda isteğiniz üzere saldırı yapılan ip adresinizi 400 nolu bgp'ye yönlendirerek paketlerin "null"a gitmesini sağlamakta, tabi saldırı gateway ipnize geliyorsa bunu yapmanız tüm ip blogunuzu kullanılamaz duruma getirirki, zaten saldırınında amacı budur..) yok, bu bakımdan üzerinde fazla düşünmemek lazım.

3. Varsayılan

1. si
    Alıntı Murat.Ozcan Demiş ki: Mesajı Görüntüle
    ... ve adamların bize önerdiği ürün Juniper'in bilmemne modeliydi.
    ISP nin kendisine hizmet olarak sorulan bir konuda direkt Juniper demesi ilginc geldi... Daha buradan sallama yolluna gitmişler denilebilir. Juniper iyidir güzeldir... eyvallah... ama DDoS diyorsak örneğin, tartışılır...

2.si Muratcım buna çözüm demek için bin şahit gerekir... Bu mantığın sonu interneti kullanmayalım fişi çekelim noktasına kadar gider dediğin gibi yok fazla düşünmeyelim
    Son düzenleyen shadow, 2009-06-18 saat 10:30.

Türk Telekom bugün sorunumu çözdü, 10 Mbps metro ethernet bugün sabat 05:00 civarından beri çalışmıyor, 2 saat sonra tam 12 saat olacak.

Sorun: 10 Mbps lik data hattım sature oluyordu.
    Çözüm: Hat kesildi, artık içeriden dışarıya ve dışarıdan içeriye herhangi bir saldırı yok. Hatta trafik de yok

(Adsl üzerinden nete giriyorum)

5. Talking

Alıntı Murat.Ozcan Demiş ki: Mesajı Görüntüle
    Türk Telekom bugün sorunumu çözdü, 10 Mbps metro ethernet bugün sabat 05:00 civarından beri çalışmıyor, 2 saat sonra tam 12 saat olacak.

Sorun: 10 Mbps lik data hattım sature oluyordu.
    Çözüm: Hat kesildi, artık içeriden dışarıya ve dışarıdan içeriye herhangi bir saldırı yok. Hatta trafik de yok

(Adsl üzerinden nete giriyorum)
    Çok güzel çözmüş sorunu. Bu kadar basit işte...

6. Varsayılan

Zannedersem bu dos attackların en fecisi DRDos idi. Hatta yahoo ya da böyle çakmışlardı zamanında yine yanlış hatırlamıyorsam teknik şu idi.

Botlar spoofed ip üzerinden gelip, yahoo.com a çakıvermişlerdi, paketin gelen kısmındaki ip ise ebay'a ait görünüyordu, bu durumda ortaya çıkan sonuç şu idi: amcam yahoo.com a çakıyor, yahoo.com un makineleri isteklerin ebay.com'dan geldiğini düşünüyor ve ona yanıt gönderiyor, durum böyle olunca da birbirlerine dalıyor makineler istemeden. sonuç: hoooop yahoo.com down, ebay.com down

ya da ben yanlış hatırlıyorum. belki uyduruyor bile olabilirim ama böyle bişeydi.
    | Intel Core i7 920 CPU | Intel DX58SO Extreme Series Mainboard | 1024MB Gigabyte GTX 560 ti GPU | G-Skill 4gb DDR3 1600mhz RAM | FSP Epsilon 700W PSU | CoolerMaster Stacker Case |

Sayfa 2 - Toplam 2 İlkİlk 12

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)