Görüntülenen Mesaj 1 den 8 - Toplam 8

Konu: ALKOL ve BEYİN

1. Talking ALKOL ve BEYİN

Bilim Teknik- Journal of Cerebral Blood Flow and Metabolism dergisinde yayımlanan araştırmaya göre beyin, enerji kazanımı için glikoz asetat yerine alkolün bir indirgeme ürününü kullanıyor. Bu da alkol alımından sonra, özümlenmeyen glikozun beyinde biriktiği anlamına geliyor.

Araştırmacılar ayrıca zararlı etkinin çok hızlı işlediğini de görmüşler. Deneyler sırasında hücreleri koruyucu etkisi bulunan madde oranı alkol yoğunluğu arttıkça azalıyor. Bu da hücre duvarlarındaki bileşimin bile değiştiğini gösteriyor. Alkol alımı kesildiğinde bu değişimler de kayboluyor. Ancak kişi git gide daha fazla alkol tüketmeye başlarsa, beynin “normale dönmesi” yavaşlamakta. Bilim insanları bundan sonraki çalışmalarında alkol bağımlılarının beyinlerindeki değişimleri ve alkolün diğer etkilerini daha ayrıntılı bir şekilde araştırmaya devam edecekler.

2. Varsayılan

konuyla ilgili birkaç bilgimi paylaşmak isterim arkadaşlar sizlerle beyne giden damarlarda koruma amaçlı filtreler mevcut bu filtrelerden en rahat geçen maddelerden biri de alkol, bunun sebebide alkolün moleküler yapısının çok küçük olması ve damardaki filtrelerin bu maddeyi tutaması gelelim konunun özüne işin heyacanlı kısmı burası filtrelerden geçen alkol beyni hemen çevreliyor ve etkisi altına alıyor ve alt beyni zorlamaya başlıyor(alt beyin sadece uyku halinde aktif olup bilim insanlarının yaptığı araştırmalar sonucunda geriye doğru açılan bir yelpaze gibi en yakın akrabalarımızdan ilk atalarımıza kadar olan bilgi kalıntılarının burada olduğu söylensede kesin olarak sonuca ulaşılamamıştır ayrıca yine meraklısı için anlatıyorum üst beyinde doğduğumuz andan itibaren bugüne kadar öğrendiğimiz bilgilerin bulunduğu yerdir ) ve insanın en ilkel ve bastırılmış duygularını açığa çıkaran kutsal bir içecektir alkol.......
    not:konuyla ilgili istekleriniz olursa birkaç örnek daha anlatabilirim sevgiler.....

3. Talking

Alıntı Dizdar Demiş ki:
    not:konuyla ilgili istekleriniz olursa birkaç örnek daha anlatabilirim sevgiler.....
    Alkolle ilgilyse, evet ben dinliyorum. Hani bilelim bildiklerimizin, gördüklerimizin ve yaşadıklarımızın dışında neler oluyor beynimizde

Bence tv deki türk yapımı dizilerin çoğu beynimize alkolden daha çok zarar veriyor. Dizi izleyeceğime içerim daha iyi

5. Varsayılan

arkadaşlar alkol karşıtı değilim haberiniz ola konu açılmış bende konu ile bildiklerimi size aktarmaya çalışıyorum...

alkolün beyin hücrelerini öldürdüğü bilimsel bir gerçektir ancak alkol kullanan insanların zeki olduğunu size bir hikayeyle anlatmak isterim efendim bufalolar geniş bir daire şeklinde sürü halinde dolaşırlar ve bu birliktelik onlara hiç bir yırtıcı canlıların yaklaşamamasına neden olur tek zayıf yanları vardır o da arkalarıdır burayada bilinçli olarak güçsüz yaşlı bufolaları koyarlar bir saldırı halinde ilk darbeyi güçsüz ve yaşlılar alacak sürü hızla toparlanıp müthiş savunma hattı kurarak saldırıları bertaraf edecektir bu hikayenin alkolle ilgisi ise şudur alkol kullananların beyin hücrelerinin öldüğünü yukarıda söylemiştim bu ölen beyin hücreleri bufalo sürüsünde ki en arkada kalan güçsüz ve yaşlı olan beyin hücreleridir....
    haliyle bu hücrelerin yenilenmesiyle birlikte pırıl pırıl yeni sağlıklı hücrelerimiz olacak kalbur altı hücrelerden kurtuğumuz için de daha berrak(zeki) beyne kavuşağız....

Dizdar, açıklama için teşekkürler.

Bu yazıyı babama göndereceğim

7. Varsayılan

Arkadaşlar alkolle ilgili yeni bir zoolojik bilgi geçti elime duyurulur

"Bilindiği gibi, doğa'da çok çeşitli hayvanlar balık avlayarak
    karınlarını doyururlar. Ayılar, tilkiler, kediler, kuşlar vs vs.

Balık yenilip mideye inince etrafına bakarmış ve eğer mide'de rakı yok
    ise 30 saniye kadar beklermiş.
    30 saniye sonunda hala rakı gelmemiş ise kendi kendine sorarmış;

Beni hangi hayvan yedi acaba?"

8. Varsayılan

allah kimseyi hayvan etmesin dimi

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)