Uzun zamandır SVN‘den Git‘e geçiş yapmak istiyordum. Bugün biraz kurcalamak için vaktim oldu. Bu yazıda Windows üzerinde bir Git Repository’si nasıl kullanılır ve Internet üzerinden diğer arkadaşlarınızla aynı repository’i nasıl paylaşabilirsiniz bunu anlatmaya çalışacağım. Ben online kısmını çözene kadar 2-3 saat bir süre geçtiği için yazma ihtiyacı hissettim.
Öncelikle konuya yabancı olanlar için küçük bir açıklama; Repository kullanmak; temel olarak çalışma dosyalarınız üzerinde versiyonlama yapmanıza yarar. Bu özellik yazılımcılar açısından çok çok büyük bir önem taşımaktadır. Çünki bu sayede yazılım kodu içerisinde istediğiniz bir saate/güne geri dönebilirsiniz. Bu özelliğin internet/network üzerinden kullanılması ise birden fazla kişinin aynı proje üzerinde çalıştığı ortamlar için yine büyük yararlar sağlamaktadır. Kodlarınızı takım arkadaşlarınız ile paylaşabilir ve herhangi bir hata/bug halinde hatalı kısmı bulma/düzeltme işlemini kolaylıkla yapabilirsiniz.
Bu tür -özellikle- açık kaynak kodlu projeler genellikle unix tabanlı sistemler üzerinde geliştirildiği için subversion uygulamaları da yine unix bazlı sistemler üzerinde yaygın. Fakat Windows kullanıcıları da unutulmamış tabi. Ben uzunca bir süredir SVN için TortoiseSVN’i kullanıyordum. Git için de yine TortoiseGit kullanmaya karar verdim.
Yazının tamamına http://blog.alialtansaka.com/2009/10...ory-kullanmak/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Alıntı Yaparak Cevapla