Görüntülenen Mesaj 1 den 1 - Toplam 1

Konu: i8000 Omnia II

1. Thumbs up i8000 Omnia II

Samsung Omnia II i8000'i yaklaşık 10 gündür kullanıyorum, kötü deneyimlerimi yazdım;

1. Türkçe sanal klavye durumundayken parmak kullanarak yazmak pek mümkün değil (Türkçe karakterleri ekledikleri için tuşların basım alanları küçülmekte), ya İngilizce klavyeyi açmak veya kalem kullanmak gerekli.
    2. Aranan/arayan telefon zamanlarını hatalı göstermekte (12 saat kadar)
    3. Aranan/arayan listesinde arama (search) özelliği yok, sıralama var.
    4. Hediye olarak verilen Route 66 gps yazılımını çöpe atmak (iyi bir şey olsa parasız hediye vermezler zaten) faydalı. Google Maps yazılımı yüklenebilir halde cihazla birlikte gelmekte, fakat gps yazılımlarının yerine kullanılabilecek bir ürün değil. iGO gps yazılımını satın almak çok daha iyi.
    5. Sms atarken numara kısmına rehberden kişi eklemek için 7 adım gerekli!!
    6. Bazen arayan kişinin numarası görünmemekte (yeniden başlatınca düzeliyor).
    7. Bir kişiye ait birden fazla cep numarası varsa, sadece ilk "mobile" numaraya sms atılabilmekte. Farklı isimler altında kaydetmek veya rehberden ek yapılırken "mobile" olarak seçmek gerekli.

Not: Yukarda bahsi geçen tüm problemler;
    Samsung'un Windows Mobile tipindeki cep telefonlarında kullandığı TouchWiz (ücretsiz) adlı hantal ve beceriksiz arabirimi sebebiyle olmaktadır.
    İstenirse Windows Mobile'ın kendi berbat arabirimi (ücretsiz) kullanılabilir.
    Sbp Mobile Shell gibi güzel bir arabirimde (ücretli) kullanılabilirsiniz.

Kısaca:
    Arabirim olarak; Touch Wiz yerine Sbp Mobile Shell kullanırsanız
    GPS olarak; Route 66 veya Google Maps yerine iGO kullanırsanız
    Samsung Omnia II i8000 süper şahane bir alettir.

Örnek: Divx filmleri convert etmeden direk sdcard'a kopyalayıp izleyebiliyorum. Alt yazılar içinde smi uzantılı dosyaları tanımakta. Sub ve srt dosyalarınızı smi'ye çevirmek (2 saniye sürmekte) için Subtitle Workshop (ücretsiz) kullanabilirsiniz.
    Son düzenleyen Murat, 2009-10-21 saat 13:18. Sebep: harf hataları düzeltildi ve eklemeler yapıldı.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)