Yasa dışı yollardan film, müzik ya da oyun indirdiği tespit edilenler önce uyarılacak sonra fişleri çekilecek.
Yasa dışı yollardan film, müzik ya da oyun indirdiği tespit edilenler önce uyarılacak sonra fişleri çekilecek.
Son düzenleyen lotus, 2010-01-26 saat 09:53.
Fransa'nın Anti-Korsanlık Yasası Yürürlükte
Fransa'nın yeni Internet anti-korsanlık yasası 1 Ocak'ta yürürlüğe girdi. Telif haklarını ihlal ederek müzik indiren Internet kullanıcıları önce eposta uyarıları alacaklar. Eğer kanunu ihlal etmeye devam ederlerse yazılı uyarı alacaklar. Eğer bu uyarılardan sonra hala devam ederlerse kendilerine para cezası veya Internet erişiminin engellenmesi cezası verebilecek olan hakim karşısına çıkacaklar.
peki bu durumda şöyle birşey sormak istiyorum:
Malumunuz ülkemizde ADSL hizmeti veren şirket ve kurumlar genellikle bir abonelik sözleşmesi imzalatıyorlar, mesela aboneliği 1 yıl boyunca kullanacağım diye sözleşme imzalayıp, belirli bir ücretten ödeme yapıyorsunuz.
Örnek vermek gerekirse; ben bundan 7 ay önce adsl aboneliği aldım ve 24 aylık bir sözleşme imzaladım, benim imzaladığım sözleşmede böyle bir madde bulunmuyor. Ben mp3 indirdim ve ADSL hizmetini aldığım firma benim internetimi kesti.
Bu durumda şirket ile benim aramda imzalamış olduğum 24 aylık abonelik sözleşmesine karşı bir durum oluşmuş olmuyor mu? Ben nasıl 24 ay aboneliği taahüt ediyorsam firma da bana parasını ödediğim sürece 24 ay internet bağlantısı sağlamayı taahüt ediyor.
Peki bu durumda ne olacak?
Ha ayrıca bu ne kadar caydırıcı olur bilinmez, filtreleri aşmak için bir çok yöntem mevcut, mesela .mp3 dosyasını sunucusunda .txt diye barındırıp altına bir not yazmak hiç de zor olmasa gerek. "Dosyayı indirdikten sonra .txt olan uzantıyı .mp3 olarak değiştirin!"
| Intel Core i7 920 CPU | Intel DX58SO Extreme Series Mainboard | 2048MB Sapphire 4890 Vapor X GPU | G-Skill 4gb DDR3 1600mhz RAM | OCZ X Stream 700W PSU | CoolerMaster Stacker Case |
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)