Aaah eski kartım aaah... Çok badireler atlattık onunla...
256mb ram'e625mhz çekirdek hızına, 1450mhz bellek hızına, 256bit bellek arayüzüne, 16 adet iş hattına, dual 400mhz veriyoluna sahipti.
Ekran kartına puan vermem gerekirse 10 üzerinden 7 derdim. Üzerindeki stok fan çok gürültülü... Aşırı derecede ısınıyor. Ekran kartı için özellikle 450 watt üzerinde bir PSU kullanmanız gerekiyor ayrıca iyi bir soğutma sistemine sahip kasa da lazım bu benim kendi görüşüm.. Daha önceden bu ekran kartını Asus P5B anakart, Aopen H600B B27 Kasa ile kullanıyordum. Battlefield 2142' yi full detay 1280x1024 çözünürlükte, 4x aa ile oynarken ekran kartı 86-89 derece sıcaklıklara ulaşıyordu. Fakat oyunda bir yavaşlama söz konusu değildi.
Gel gelelim bu karttan soğumamdaki başlıca sebeplere.
1: Üzerindeki iğrenç stok fan.
2: GPU soğuk olsada RAM'lerin çok fazla ısınması.
3: Kendi kendine açılan ATi Over-Drive ile ekran kartının pef fazla dayanamaması.. Sürekli ekranda garip çizgiler vs. belirmesi ekran kartını değiştirmemdeki başlıca sebepler olmuştu.
Kart olarak güzel tabi yeni çıkan oyunları 1280x1024 px, full detail, vs. oynama niyetiniz yoksa satın alabilirsiniz işinizi fazlasıyla görecektir.
![]()

625mhz çekirdek hızına, 1450mhz bellek hızına, 256bit bellek arayüzüne, 16 adet iş hattına, dual 400mhz veriyoluna sahipti.
Alıntı Yaparak Cevapla