+ Konuyu Cevapla
Görüntülenen Mesaj 1 den 3 - Toplam 3

Konu: Meteor Yağmuru........

1. Varsayılan Meteor Yağmuru........

AÜ Rasathanesi, yarın (22.04.2010) yaşanacak Lyrid (Çalgı) Meteor Yağmuru için Ahlatlıbel yerleşkesinde bir etkinlik düzenleyecek.

Şehir ışıklarından uzakta gökyüzünde yaşanacak şöleni izlemek isteyen başkentli meraklılar için düzenlenecek etkinlik, saat 20.00’de başlayacak.

Katılımcılar, etkinlikte meteor yağmurları hakkında bir sunum izleyebilecek ve teleskoplarla çeşitli gök cisimlerini izleme şansına sahip olacak. Havanın kapalı olması durumunda alternatif bir program izlenecek.

Bu arada, Rasathane yetkilileri, havanın soğuk olması ihtimaline karşı, katılımcıları kalın kıyafetler giymeleri konusunda uyardı.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, yarın öğle saatlerinde Ankara’da havanın kapalı olması, yer yer de yağış bekleniyor. Akşam 20.00-21.00 saatleri arasında ise başkentte, parçalı ve az bulutlu bir hava hakim olacak. Havanın açık olduğu saatlerde yıldız kayması çıplak gözle de izlenebilecek.

Akşam saatlerinde Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgesinde yağışlar, iç ve batı bölgelerde ise parçalı ve az bulutlu hava bekleniyor.

2. Thumbs up

ne güzel etkinlikmiş, uzak olmasa ve zamanında haberim olsaydı katılmak isterdim.
    Pek alakalı sayılmayabilir ama dün Mystery Lights belgeseli izledim (discovery). Marfa ve brown mountain daki açıklanamayan ışıklar üzerineydi. Gece görüş gözlüğüne monte aletle yaptıkları kayıtta herşeyin yeşil olması gerekirken gezinen bir mavi ve kırmızı ışık vardı. kırmızıyı mavi ışığın yerini göstermek için kullandıkları lasere bağladılar ama mavi ışığı laboratuvar ortamında yaratamadılar. gece görüşte yeşilden başka renk olmaması lazım. Bora Onat aynı setup la bütün renk spektrumlarını falan denedi ama nafile. yeşilden başka bir renk oluşmadı. Acaip olaylar

3. Varsayılan

Valla ben katıldım eski model iki teleskop ile ayı gördüm bir kaç saniye, sıra çok fazlaydı bakıp devam etmek zorunda kalıyorsun lan bu ne abooo vay vay vay demene fırsat kalmadan arkadakiler öflemeye pöflemeye başlıyor.

bir de garibim öğrenciler, büyük teleskopu satürn'e ayarladık diye biz dahil kapıda 50-60 kişiyi beklettiler, sonra çıktık, bakıyoruz satürn'e benzemiyor... (takriben yarım saat öncesinden ufak lakin güzel bir teleskop ile satürnü görmüştük lolipop şekeri gibi görünüyor tek farkı etrafında hare var.) hani bu satürn mü eminmisiniz diyoruz, öğrenciler evet o satürn diyor, hareleri yok yarım saat önce baktık diyoruz, yok satürn burası, şu anda baktığımız açı yüzünden hareleri görünmüyor, hocamızla teyit ettik orası satürn dedi. e mecbur kız öyle diyince bizde peki diyip indik...

neyse aradan 5 dk geçti orada muhabbet ettiğimiz bi öğretim görevlisi ile denk geldik, sorduk satürn şu tarafta değil mi diye adam da evet dedi, söyledik böyle böyle teleskop ayın civarlarında bişeye döndürmüşler, satürn diye başka gezegen yutturuyorlar diye.. adam da ne yapsın gidip düzeltti.

kısacası kendi teleskopunuzla giderseniz oldukça eğlenebileceğiniz bir yer... bir de orda adamla muhabbet ederken öğrendim, oraya gece konaklamalı gelecekmişsin, yanında teleskop, radyo, battaniye, gerekirse çadır yatacaksın aşağı saatlerce izleyeceksin gök yüzünü diyordu...
    | Intel Core i7 920 CPU | Intel DX58SO Extreme Series Mainboard | 2048MB Sapphire 4890 Vapor X GPU | G-Skill 4gb DDR3 1600mhz RAM | OCZ X Stream 700W PSU | CoolerMaster Stacker Case |

+ Konuyu Cevapla

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Mesaj Yetkileriniz

• Yeni konu açmaya yetkiniz yok
  • Cevap yazmaya yetkiniz yok
  • Eklenti yüklemeye yetkiniz yok
  • Mesajınızı düzeltmeye yetkiniz yok